Бившият президент на ЦСКА Александър Томов нападна настоящото ръководство на клуба в лицето на “Титан”. Причина за изказването му е допингскандалът от края на миналата година.

“Аз съм в едно деликатно положение. Новите собственици са останали като начин на работа в мутренските години. Не искам да ги коментирам повече тия двама юнаци. В случая с допинга нямаше никакво разследване, да се види кой е виновен, да се докаже нещо. Тошко Янчев го познавам от години, изключено е той да е знаел, че е взел нещо, което да му навреди на здравето. Същото се отнася и за останалите две момчета. Работата е много по-дебела, някой е давал пари на доктора за тези препарати, някой се е подписвал. Не може той сам да е взимал решението”, заяви Александър Томов.

“Тодор (б.р. – има предвид Тодор Батков) е прав в едно нещо. Правилата на БФС са такива, че резултат може да бъде анулиран и преразгледан при три положителни проби в даден мач. Как да стане това, след като на допинг проверка се явяват двама играчи. Просто всичко в БФС е прогнило, отгоре до долу. Няма неоцапан човек. Черно тото имаше ли разкрито, имаше. Прикриха ли го? Какъв футбол искате? Никой не вярва, хората не вярват вече. Всичко е оплетено в мошеничество”, продължи бившият шеф на “червените”.

“Ще ви дам един пример от мач с Литекс. Искахме допинг проверка, вижда се, че човекът е назобен, а няма пари за проверка. Казват ми, че няма линейка или е изчерпан бюджетът за проверки. Тези президенти, които са заинтересовани отборът им да бие, са вътре в БФС. Каквото и да хванете там, нещата са без правила“, завърши Томов./БЛИЦ