Бившият собственик на ЦСКА Александър Томов заяви, че по негово време не е имало източване на пари от клуба и черна каса.

“Няма източване от ЦСКА и “Кремиковци”, това са частни компании. Убеден съм, че докато съм бил ръководител, те са били управлявани както трябва. След последните случки в Левски се чувствам се морално удовлетворен. По мое време от 70 мача имаме само 3 загуби, това е невероятен резултат. Това беше период, в който ЦСКА беше във възходяща фаза. Дай Боже да бием Рома. Днес ЦСКА беше това, което бе миналата година – силен отбор”, каза в типичния си стил Томов в сутрешния блок на БиТиВи.

“Към октомври миналата година, малко преди да бъде взет лиценза на ЦСКА, клубът няма никакви задължения. Всички задължения бяха изплатени, но има нещо по-тежко. Настоящите задължения са неплатени тази година. Мисля обаче, че всичко ще бъде платено. Нямам информация, но не вярвам, че “Титан” да остане с неплатени данъци.

Всички заплати и премии по мое време бяха обявени още от първия ден, в който дойдох. Нямаше никакви черни каси. Накарах всички футболисти да се подпишат под задълженията си. Заварих Трика и Петре с високи заплати – по 13-14 хиляди евро. Желанието на Митал беше всичко да бъде светло и бяло. Искам да кажа и нещо на феновете. В ЦСКА никога, докато аз съм бил управляващ не е имало изваждане на пари навън”, допълни Томов.

По повод обвинението на “Титан”, че ще съдят Томов заради източване на пари от трансферите на Велизар Димитрови Александър Тунчев, бившият шеф на ЦСКА заяви: “Това е такава крайна глупост. Това е несериозно, но нека да го кажат публично. Това са от грубите и опашати лъжи. Ако са го казали, не са сериозни хора и ще бъдат подведени под съдебна отговорност. Те няма за какво да ме съдят, не съм в състояние да бъда обвинен, тъй като аз не съм подписал тези неща, това са сторили изпълнителните директори. Но такива пари да бъдат източени от ЦСКА е невъзможно. Клубът е оставен чист, имаше един малък дълг, но той е вътре в цената”, каза още политикът.

В края Томов не пропусна да обвини за пореден път политиците за отнемането на лиценза на ЦСКА.
“Станишев и групата около него отне лиценза на ЦСКА. Има мафия в българския футбол. Това беше незаконно. БФС допусна ключови държавни фигури да оглавят техни комисии. Самият Станишев каза: “Пращам ДАНС, за да види какво става в ЦСКА, а ние имаме документ от октомври месец 2008 година, че нямаме задължения към НАП”, завърши Томов./БЛИЦ