Председателят на Управителния съвет на “Левски” Иво Тонев коментира състоянието на школата. Както е известно, той уволни Бисер Хаздай и на негово място назначи Кирил Ивков. Очаква се да му помага и Димитър Иванков.

“На този етап Кирил Ивков е най-подходящият човек за школата. Държа да отбележа, че лично той навремето ме е освобождавал като футболист. В тази връзка нямам сантименти или притеснения към никого. В живота ми няма такъв, който да е тръгнал срещу мен и аз да съм отстъпил, така че няма проблем. Познавам бате Киро от много отдавна, изключително спокоен, уравновесен и интелигентен човек е. Целият му живот е свързан с “Левски” и има какво да даде на клуба”, заяви Тонев по време на срещата с привържениците.

“Предупредих всички треньори от школата, че други промени няма да има до лятото. Изключение прави един нов човек, когото всички познавате и обичате, но с когото разговорите засега са само по телефона (б.р. – явно има предвид Димитър Иванков). Най-важното е през следващите 6 месеца да се осигури спокойствие на треньорите в школата. Не съм далеч от идеята да бъде привлечен методист от чужбина, който да промени изцяло начина на работа в клуба по европейски маниер. Навремето имаше подобен човек от Холандия в клуба, но той е бил вся и всьо, с голяма заплата и с тръгването му всичко е спряло да функционира. На нас по-скоро ни трябва консултант, а не човек, който да управлява процеса. В генерален план процесът ще се ръководи от българин, но кой ще бъде той, ще знаем след 6 месеца”, разясни още шефът.

“С бюджета на тази школа аз съм способен да взема отбор от “Б” група и да го вкарам в елита с петима футболисти за продаване. Преговарям с конкретен спонсор само за школата, стабилна българска фирма. Започваме да правим ремонти на терени, подобрения на материалната база и всичко останало, което да улесни тренировъчния процес”, завърши Тонев./БЛИЦ