Старши треньорът на Миньор Тони Велков заяви, че отборът му се отказва от борбата за участие в Лига Европа, закъдето в момента шансове имат все още много отбори.

„Заявявам го направо - Миньор се отказва да се бори за Лига Европа. В момента това е невъзможно по начина, по който се действа срещу нашия отбор. Омръзна ни все да се намесваме в разни борби, в които някой все се опитва да ни спъва. Нищо ново за нас не е и това, че ни лишават от домакинство. Това обаче не означава, че няма да играем за победа. В момента вече сме спокойни и утре срещу Славия също ще излезем за победа", заяви Велков пред "Дарик радио".
 
Веднага след този мач на „Българска армия" серията на перничани срещу столични отбори продължава с двубои срещу Локо Сф и ЦСКА.
 
„Забележете също и кой води програмата на Миньор - Ботев Пд. Това означава, че непрекъснато сме поставени на изпитание, имаме контузени и наказани футболисти. Не търсим обаче оправдания", добави специалистът.
 
С препратката към Ботев Пд Велков иска да каже, че всички следващи съперници на Миньор идват отпочинали и изчистили картоните си заради служебните победи над отстранения от А група пловдивски тим в предходния кръг.