Треньорът на Миньор (Перник) Антон Велков днес не тренира отбора, заявиха от щаба на тима пред БЛИЦ. Не е ясно дали наставникът ще остане начело на "жълто-черните", които се представят слабо от началото на сезона и след 3 кръга записаха 3 загуби. В същото време от ръководството на Миньор увериха, че Велков ще продължи да води отбора. На тима от Перник следващия понеделник предстои мач с Локомотив (София), който ще се играе в Кюстендил.

"Впрочем неговото отстраняване никога не е стояло на дневен ред", коментира пред сайта на клуба изпълнителният директор на "жълто-черните" Пламен Атанасов след провелата се днес среща с президента на клуба Никифор Вангелов и Антон Велков.

"На срещата между нас тримата си поговорихме и си изяснихме нещата, които трябва да се направят. Единственият проблем на Миньор в момента е, че няма точки. Това, което пък е необходимо на отбора, е една победа за самочувствие. Все още ги няма така желаните резултати за 2,5 месеца къртовски труд, който положиха всички по време на подготовката. Засега обаче амбициите ни се разминават с резултатите. Антон Велков ще почива още два дни, в които ще готви тактиката за мача с Локо (Сф) в понеделник. Дотогава тренировките ще се водят от неговите помощници. В четвъртък Антон Велков ще води учебната игра, която смята да направи преди двубоя", заяви Пламен Атанасов.

"Играчите трябва да дадат малко повече от себе си в този мач, за да започнат нещата при нас да се оправят. Мачът с Локомотив (Сф) няма да е от решаващо значение за оставането на треньорския пост на Антон Велков. Неговото отстраняване никога не е стояло на дневен ред", заключи клубният директор Пламен Атанасов. /БЛИЦ