Треньорът на Черноморец Антон Велков е подал оставка след унизителната загуба от Видима-Раковски с 0:3. Младият специалист пое бургазлии през зимата, но за четири мача записа само един равен и три поредни поражения. Днес или най-късно утре ръководството на клуба ще реши дали да приеме оставката на Велков. Има малка вероятност тя да бъде отхвърлена и той да продължи да води “акулите”. По-скоро шефовете ще търсят нов треньор, който да завърши сезона.

Шефовете на Черноморец до вчера въобще не са обсъждали варианти за наследник на Велков, пише “Тема спорт”. Името на новия наставник се очаква да стане ясно в края на седмицата, тъй като има пауза в първенството заради националните отбори. Следващият мач на “акулите” е на 1 април срещу Черно море.

Собственикът Митко Събев подготвя чистка и в ръководното тяло на спортно-техническия щаб. До дни ще хвръкне главата на главния мениджър Душан Буковац който е считан за главен виновник за тоталния срив на отбора през пролетта. Както е известно, сърбинът бе в основата на напускането на Красимир Балъков, както и в последвалите промени. Той доведе новите попълнения през зимата, започна да отстранява титулярите от есента, а преди няколко дни взе решение да бъдат намалени заплатите между 30 и 50 процента. С Буковац ще си тръгне и аверът му Персикети, който бе назначен за изпълнителен директор на Черноморец./БЛИЦ