Наставникът на Локомотив (София) Антон Велков даде пресконференция преди старта на новия шампионат в “А” група. Той призна, че клуба е приключил със селекцията и изрази задоволство от състоянието на футболистите му.

„Селекцията ни вече е приключила и няма да взимаме повече играчи на проби. Редно е да, е така, защото остават само няколко дни до началото на първенството. Почти всички играчи са здрави. Имаме някои проблеми, но това е нормално. Радвам се, отбора поддържа ниво и никой не се огъна от натоварвания и сгъстения цикъл от тренировки. Надявам се това нещо и усилията, които полагаме да се отрази”, заяви Велков.

“Предпочитам да носим отговорност и напрежение от това, че трябва да свършим нещо голямо, а не от другото. За ниски цели ми е обидно да се говори. Мисля, че е редно Локомотив (София) да се стреми да играе основна роля в първенството. Готови сме да започнем първенството. Както при всеки друг, така и при нас ще е важно, как ще стартираме, за да оправдаем очакванията на феновете ни", сподели още той.

„Ако ние сме забравили какви бяха очакванията през миналия сезон, ще бъдем най-глупавите хора. Не трябва да се оставяме на проблемите на другите отбори, а да обърнем внимание на нашите. Никой не може да подценява, който и да е съперник, независимо дали има реформи или проблеми. Добре си давам сметка, че г-н Емил Велев е добър треньор и знаем, че той няма как да остави отбора си на дъното", каза наставникът на „червено-черните" за предстоящия двубой срещу пловдивското Локо от 1-и кръг на “А” група, който е в неделя (12.08) от 18:00 часа.