Треньорът на Локомотив (София) Тони Велков даде пресконференция преди старта на пролетния дял на сезона. В първия си мач столичните “железничари” приемат в понеделник (5 март) Локомотив (Пловдив). Наставникът коментира нападките на “смърфовете” относно стадиона в “Надежда”. Съоръжението получи лиценз за домакинските мачове на Локомотив (София), след като дълго време беше опасен.

“Ако някой се стреми да ни окаже психологически натиск, върху нас има съвсем друг натиск и всички други думи нямат значение. Смятам, че колегите от Локомотив (Пловдив) се борят за истински добри условия, в които да се проведе мачът. Не знам защо се съмняват в това. Толкова години са играли в „Надежда“. Бих приел техните упреци към нашия стадион, ако имат забележки към нас след мача. Подобни неща преди мача мисля, че не са необходими на никого. Не виждам за уместно някой да протестира срещу нещо, след като има безброй институции, които слагат подписите си, затова да се провеждат мероприятия на стадион Локомотив”, заяви Тони Велков.

“Аз също казах в един момент, че ми писна от въжета и от конструкции. Никога не мога да кажа, че ми е безразлично дали на нашия стадион е опасно или е безопасно, но тук трябва да се изкажат компетентни органи. След като настъпи последният час за последния подпис, значи има хора, не един и двама, които носят отговорност. Колегите от Локомотив Пд трябва да бъдат спокойни, козирката ни няма да падне и всичко около мача ще бъде наред“, допълни треньорът.

“В момента при нас има повече емоция и по-малко яснота около това какво представлява отборът. Когато в зимен период се привлекат 18 нови футболисти, е достатъчно голяма промяна, за да се каже, че в момента Локомотив е с изцяло нов отбор и визия. Според мен кръвта на този отбор е сменена и това е добре, че стана точно в този момент", коментира още Велков.

“Лишихме отбора от глезене в последните няколко месеца, лишихме се от неща като подготовка в чужбина и други дребни неща, които са много впечатляващи за футболистите. Не ги лишихме обаче от това как трябва да тренират и всъщност изпитанието не бе само за спортно-техническия щаб, а и за всички играчи, които трябваше да забравят някои свои капризи", обясни още наставникът.

“Единственото нещо, което ни притеснява, са малкото точки, но в крайна сметка имаме доста опитни хора, които имат добра кариера в България и хора, които могат да преодолеят подобни трудности, за да са в помощ и на по-младите състезатели. Сигурен съм, че отборът ни ще изглежда по-добре през пролетта. Дай боже да трупаме и точки. Абсолютно убеден съм, че истинското лице на отбора ще се види през новия полусезон", завърши Тони Велков./БЛИЦ