Треньорът на “Ботев” (Враца) Антони Здравков вярва, че тимът може да постигне втора поредна победа в “А” група. Врачани се наложиха с 1:0 като гост на Локомотив (Пловдив), а в неделя от 17:00 часа приемат Миньор (Перник).

“Ще се опитаме да затвърдим добрата игра от последните два-три мача и да спечелим трите точки, които са изключително важни за нашия тим. Познавам добре играта на Миньор. Разполагат с 2-3 чуждестранни футболисти, но не мисля, че имат с какво да ни изненадат”, заяви Здравков на брифинга преди мача.

Той се завръща на пейката на тима, след като изтърпя наказание за изпълненията си на мача с ЦСКА (3:4). Той атакува съдията Александър Костадинов, като грабна тефтерчето и картоните на четвъртия рефер и опита да ги скъса.

Здравков уточни, че няколко футболисти са с леки здравословни проблеми. Дали ще играят срещу Миньор, ще се прецени на утрешната тренировка. Под въпрос са Петър Альошев, Александър Якимов и Светослав Валериев. Със сигурност срещата пропуска оперираният Павел Петков.