Селекционерът на младежкия национален отбор по футбол Тони Здравков сподели своите притеснения и очаквания за предстоящите евроквалификации с Уелс на 25 март и Люксембург на 29-и.

„Моите очаквания са всички да са здрави, защото вече двама души излязоха от строя принудително. Надявам се и след днешните мачове, които остава да се изиграят, да няма изненади откъм контузии и всички да се появят в Стара Загора здрави. След това ще продължим по същия начин като досега – да търсим победа и в двете срещи“, каза Здравков.

„Двата предстоящи мача са еднакво важни. Тъй като и Люксембург не е отбор за подценяване. Колкото до Уелс, ситуацията се повтаря, с едно изключение, че вече изиграхме 5 официални мача и две контроли. Но от месец ноември насам не успяхме да се съберем, да изиграем поне една-две контроли, въпреки че имаше такава възможност през февруари. Това ме притеснява най-много, че дълго време не сме се събирали", продължи селекционерът.

„Въпреки всичко, смятам, че с отборен дух, колективна игра и раздаване на терена имаме шансове да се справим с двата противника. Искаме да се класираме, затова е съвсем реално, дано да бъде така. Не смятам, че трябва да изненадаме противниците си, смятам, че трябва да ги надиграем“, завърши Здравков.