Селекционерът на младежкия национален отбор на България Антони Здравков ще наблюдава на живо двубоя от "Б" група между отборите на Созопол и Дунав. Срещата е на 5 март от 15:30 часа в морския град.

Здравков има проблеми с намирането на десен бек, тъй като титулярният играч на този пост Христо Попадийн е с контузия. БЛИЦ СПОРТ научи, че Здравков ще наблюдава на живо мача, за да види изявите на 19-годишния десен бек на Дунав - Марио Петков. Селекционерът вече е наблюдавал два пъти представянето на юношата на Славия, но иска да се убеди още веднъж в качествата му преди да му прати повиквателна.

Пред младежите ни предстоят две квалификации за Евро 2017. България се изправя срещу лидера в групата Уелс на 25 март, а на 29 март гостуваме на Люксембург. Селекцията на Тони Здравков е на четвърто място във временното класиране с 9 точки, докато Уелс е на върха с 11. Директно за финалите се класира само спечелилият първо място в групата. Четирите най-добри втори отбора също ще си осигурят участие на финалите в Полша.