Селекционерът на младежкия национален отбор Антони Здравков коментира лагера на тима, който от днес започва в Сандански. По време на сбирката отборът ще проведе две контролни срещи – с Вихрен (17 декември) и със Славия (19 декември).
 
“Атмосферните условия в Сандански са доста по-добри, отколкото в София. Има момчета, които липсват – Чунчуков е с контузия, Георги Илиев от Болтън умишлено не го извикахме. Кристиян Малинов е с гнойна ангина. Има и други момчета, които не са повикани, но остават в списъка”, заяви Здравков.
 
„Победата във всеки мач дава самочувствие, дори и в контрола. Когато губиш, значи има някакви сериозни проблеми. Определено съм оптимист. Сигурен съм, че Ивайло Петев, ако бъде назначен начело на националния отбор, ще обърне доста внимание на част от младежите”, добави селекционерът на младежките национали.
 
„Искам да видя играта от първите полувремена в контролите, които играхме в Сливен. Да покажат дух, че са в националния отбор. Това е нещото, което липсваше досега на този отбор. Това е моята цел – да играем с дух и за България. По този начин ще се компенсира много от недостатъците, които имаме, в сравнение със силните отбори”, допълни треньорът.
 
„На 5 февруари е жребият за европейските квалификации. Това ще бъде последният лагер-събиране, за да можем по някакъв начин да се сработим. Лошото е, че при жребия ще бъдем в предпоследната или последната урна. Това предвещава да имаме два много силни съперника в групата. Надявам се да извадим късмет и да ни се падне само един силен отбор, а другите два да са ни равностойни,” коментира Антони Здравков.