Помощник-треньорът на "Левски" Тони Здравков не скри, че е много щастлив от назначението си в националния отбор. По-рано днес от БФС обявиха, че асистентът на Георги Иванов-Гонзо и този на Милен Радуканов в ЦСКА - Светослав Петров ще бъдат в щаба на селекционера Михаил Мадански за мачовете на България срещу Украйна и Уелс.

"Определено съм много изненадан, трогнат и развълнуван от това назначение. Огромна чест е да работиш за националния отбор на България. Обади ми се лично Мишо Мадански, който ме попита дали имам желание да работя с него в екип. Моят отговор беше, дали има позволението на ръководството в "Левски". Той ми призна, че всичко е уточнено. Трябваше само аз да приема. Пак ще повторя, да работиш за България е голяма чест", коментира Тони Здравков.

"В момента, в който се обадих да попитам Георги Иванов, той каза, че изборът е изцяло мой. Той ми заяви, че в "Левски" са съгласни да помогна на националния отбор”, допълни пред "Гонг" асистентът на Гонзо.

"Когато става въпрос за националния отбор на България, не трябва да има разделение между "Левски", ЦСКА, Литекс и т.н. Не бива да има клубни пристрастия. Трябва да има една посока, една цел, а тя е националният отбор на България да върви. Той е на всички българи и като побеждава радва привържениците", завърши Тони Здравков.