Старши треньорът на "Левски" Тони Здравков, заедно с част от футболистите посетиха Дневен център за обучение в трудови умения на хора с интелектуални затруднения. Специалистът говори пред медиите след визитата.

„Стойчо Младенов в случая въобще не трябва да се споменава. Напълно реално е да победим ЦСКА в реванша. Срещат се два равностойни отбора, а за Купата единият трябва да победи и да продължи“, лаконичен бе треньорът на „сините“ по повод двубоите с "червените".

Повечето време Здравков отдели за визитата и срещата с хората в дневния център.

„Бил съм и при други хора с подобни проблеми. Това е най-малкото, което може да направим за тях. Мисля, че е по-важно какво се прави с тези хора. Какво се върши с тях в тези центрове? Видяхме, че се започва едно изграждане на трудови навици. Хората се опитват полека-лека да ги обучат. Целта е постепенно да ги интегрират в обществото. Идеята е да се чувстват като равноправни и можещи хора. Това е доста похвално. Чух от хората тук, че идеята е да се направи персонал от тези момчета и момичета. Така да се каже, те да изнасят поръчки навън и да се припечелват пари, които да подпомагат центъра. Разбира се, всичко ще е на символични цени. Така след време ще могат да влязат и други хора, които имат нужда от този център“, каза треньорът на "Левски".

„Аз мисля, че в много от моментите нашите отбори още не са узрели за тези неща. Това, което направихме днес, а сме правили и преди, но в по-малка степен се случва рядко. Тези неща са обичайни за големите европейски клубове. Хората, които страдат от подобни заболявания имат нужда да се срещат с други хора. В случая става дума за някакъв вид мечта. Поне в този момент може да правим хората щастливи“, продължи Тони Здравков.

„При всички положения тези хора са добре дошли на нашия стадион. Ние никога няма да ги спрем да посещават нашите срещи. Ще направим всичко възможно, за да могат да идват. Това беше само един жест. Знаете, че те имат и трудности с придвижването, така че трябва да им се помага“, обясни още Здравков.