Топ реферът Станислав Тодоров ще отсъства от терените поне един месец. Той се контузи по време на мача за купата на България Литекс – “Левски” (2:1) и бе заменен от четвъртия рефер Александър Костадинов.

Тодоров премина изследване с ядрено-магнитен резонанс, а след него стана ясно, че възстановяването му ще трае поне един месец.

“Има разкъсване на връзката, която свързва мускулите на прасеца с петната кост. Лечението при такива травми е пълна почивка и физиотерапия. Събраха ми се много мачове в последния месец и повечето от тях на твърди терени. А натоварването при нас не е по-малко от това при футболистите. Един съдия пробягват между 10 и 13 км на мач“, обясни за bgreferee.org Тодоров.

За травми от този род най-доброто лечение е пълната почивка и провеждане на физиотерапия. При всички случаи Тодоров ще трябва да почива поне 30 дни, преди да се завърне на терена.

Както е известно, Тодоров е най-добрият български международен съдия, а в края на миналата година дори получи наряд за мач от груповата фаза на Шампионската лига.