Легендите на ЦСКА Христо Стоичков и Спас Джевизов за пореден път получиха признание. Двамата бяха част от делегацията на Чавдар (Етрополе), чийто юношески състав направи равен 2:2 като гост на Нотингам Форест. Както е известно, Камата откри школа в Етрополе, а спортен директор е бившият голмайстор на “червените” Спас Джевизов.

Формацията на Чавдар до 17 години с треньор Атанас Атанасов – Орела изпусна победата над английските си връстници. Головете за българите отбелязаха Цветомир Ангелов и Мартин Колев. Домакините от Нотингам посрещнаха с уважение Стоичков и Джевизов. Те не пропуснаха да припомнят, че легендарният таран бе част от отбора на ЦСКА, отстранил актуалния носител на КЕШ Нотингам през 1980 година.

В сряда момчетата от Етрополе ще посетят приятелския двубой между Нотингам и Лион, а в четвъртък сборен отбор от по-малките – родени 1994, 1995 и 1996 година, ще се изправят срещу подобна формация на Нотингам.

Визитата на отбора е по официална покана на двукратния европейски шампион с посредничеството на българския агент Петьо Костадинов, който е и част от скаутската мрежа на английския тим./БЛИЦ