Варненското село Тополи е най-футболното в България тази есен. Това мнение изрази главният координатор на Фенски Спартак Веселин Василев.

"Не знам друго село да има един отбор на второ място в третия ешелон и убедителен лидер в четвъртия", заяви Василев.

Той отчита факта, че отборът, който създадоха фенове на Спартак (Варна) през лятото, си е само техен, но уточнява: "Ако ние не им бяхме помогнали с лиценз и база, трябваше да започнат от "Б" окръжна група - нещо, което едва ли щяха да приемат. А и по документи на БФС през есента тимът се водеше ФК Тополите и игра на нашия стадион. Такъв ще остане и за историята. Иначе аз много уважавам техните ултраси и не се засягам, когато вие, журналистите, ги пишете "соколите" или Фенски Спартак. Очаквам обаче ръководителите им на разговор след празниците, защото още не са изпълнили поетите ангажименти към нас."

За ФК Тополи 2010 пък Веско говори само със суперлативи. Той смята, че логично са първи в "А" окръжна група само с победи и един равен, след като в състава са имена като Вальо Станчев, Краси Колев, Венци Маринов, Пламен Тимнев, Емануил Луканов, Пламен Панайотов и Тодор Каменов.

"Всички общо са с над 1000 мача в професионалния футбол. Някои от тях са били шампиони, вдигали са и купи на България. Ако ми кажете отбор на друго село с толкова именити бивши футболисти накуп, няма повече да говоря за футбол", допълни пред "Народно дело" Василев.

Той намекна също, че ако догодина се случат очакваните хубави неща в Тополи, ще стегнат базата и ще развиват други спортове, сред които борба. /БЛИЦ