Един от топреферите в света ще свири първата ни евроквалификация срещу Англия на 3 септември. УЕФА повери мача на стадион “Уембли” на унгареца Виктор Касай, пише вестник "24 часа". Търговецът на печатни материали ръководи цели четири мача на световното първенство в Южна Африка, като на него бе поверен и 1/2-финалът Германия - Испания, който бе най-решителният в спора за титлата, защото играеха и двата фаворита. В крайна сметка испанците победиха с 1:0.

Преди това 35-годишният унгарец от Татабаня свири Бразилия - КНДР (2:1) и Мексико - Уругвай (0:1) от предварителните групи. Първоначално той бе в групата на тези, които трябваше да са четвърти рефери по време на елиминациите, но заради доброто си представяне му бе поверен един от най-кървавите 1/8-финали САЩ - Гана. Ганайците спечелиха в продълженията и така стигнаха най-напред от всички африкански отбори.

Назначаването на Касай означава, че УЕФА ще гледа под лупа мача Англия - България.

За сметка на това срещата ни с Черна гора в София явно не е толкова интересна, защото е поверена на руснака Владислав Безбородов, който е на 37 години, но е международен едва от 1 януари миналата година, а от Нова година е във втора категория на УЕФА. Учителят по физкултура вероятно е присъствал на контролата ни с Русия, защото е роден в Санкт Петербург. Миналия сезон Безбородов води мачове от френското първенство./БЛИЦ