Проблеми съпътстват дебюта на новия старши треньор на "Левски" Елин Топузаков. Днес "сините" приемат "Ботев" (Пд) в среща от втория плейофен кръг на "А" група. Двубоят е от 16:15 часа на стадион "Георги Аспарухов". За двата тима това ще е трети сблъсък за последните две седмици след мачовете и за Купата.

Младият специалист няма да може да разчита на контузените Пламен Илиев, Стефан Велев, Орлин Старокин, Дъстли Мулдер и Валери Божинов. Пламен Крумов също е извън сметките му заради натрупани жълти картони. Мирослав Иванов пък е под въпросителна, тъй като и той има оплаквания.

Въпросът с десния бек също е от фундаментално значение. Топузаков ще трябва да преквалифицира Станислав Ангелов или Пламен Димов.

Такъв проблем пред себе си няма треньорът на "Ботев" (Пд) Станимир Стоилов. Припомняме, че вчера стана ясно, че Мъри остава, след като оставката му не бе приета.

Очаква се за днешния двубой той да направи някои промени в сравнение със състава от сряда за Купата. Тогава "канарчетата" биха с 2:0 "Левски" и с общ резултат 3:3 от двата мача се класираха за 1/2-финалите на турнира.

Стоилов няма да може да разчита днес на Анисе, който е наказан. За сметка на това пък най-вероятно като титуляр в София ще се появи Педро на лявото крило. Вандер също се очаква да атакува, но по дясното. Почивка пък най-вероятно ще получат някой от централните защитници, както и Хамза или Доре. Предполага се, че този път атаката ще води и организира Иван Цветков.

2_13.jpg
7.jpg"ЛЕВСКИ" - "БОТЕВ" (ПД)
ПРЯКО ПО ТВ7
София, "Георги Аспарухов"
Съдия: Ивайло Стоянов

 

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
"Левски":
Блажевич, Пл. Димов, Д. Димов, Белаид, Орачев, Гаджев, Б. Цонев, Туре, Бастос, Рамос, Генков
Резерви: Любенов, Чмовш, Нунеш, Ст. Ангелов, Р. Цонев, Бру, Макриев
Наказани: Пл. Крумов
Контузени: Пл. Илиев, Мулдер, Пл. Илиев, Старокин, М. Иванов, Божинов

"Ботев" (Пд): Сраховяк, Минев, Лукин, Бенга, Й. Христов, Огнянов, Сърмов, Педро, Цветков, Вандер, Доре
Резерви: Николов, Спрокел, Филипов, Иршак, Куртеан, Ромарио, Хамза
Наказани: Анисе
Контузени: няма

Баланс в "А" група: 117 мача, 64 победи за "Левски", 18 равенства, 35 победи за "Ботев", Г.Р: 218-137 за "Левски"
"Левски" като домакин: 59 мача, 44 победи, 7 равенства, 8 победи за "Ботев", Г.Р: 143-52 за "Левски"

ЛЮБОПИТНИ ФАКТИ
* "Сините" са в серия от 13 поредни победи при шампионатни домакинства на пловдивчани, за последно загубиха точки в София при 0:1 на 1 юни 1997 г.
* Тимът не вкара гол в последните си три шампионатни срещи, не успява да опази и врата си суха вече пет двубоя в "А" група
* Левски щеше да е във втората седмица, ако се вземаха под внимание домакинствата. На свой терен и навън са спечелени равен брой точки
* При гостувания на "канарчетата" са паднали най-малко голове - едва 17 в 13 срещи
* Със Станимир Стоилов начело на тима жълто-черните имат положителен баланс срещу "сините" - 3 победи в Пловдив и 2 загуби в София плюс двубоите за националната купа
* В пловдивското дерби с Локомотив в миналия кръг Иван Цветков се разписа за първи път от игра през този сезон. Преди това той бе точен при друга дерби победа - 2:1 срещу ЦСКА в 20-ия кръг

Заб.: Фактите са от вестник "Тема Спорт"