Старши треньорът на Арда Кърджали Елин Топузаков даде интервю за клубния сайт. В него той говори, за старта на отбора, по-спокойно ли е след победата над Пирин, как вижда останалите съперници в групата и  възможно ли е да бъде привлечен нов играч в в тима. Не на последно място  Топузаков отново каза, че феновете са най-важни за отбора и подчерта, че привтржениците на кърджалии са показали неведнъж, че обичат състава си.

 - Г-н Топузаков, Арда записа много важна победа срещу Пирин, в момент, в  който имаше леко напрежение след старта на шампионата. Колко важен е  този успех? 
- Важен е като всеки друг мач, защото ние трябва да свикваме да играем  под това напрежение. Все пак сме обявили високи цели и трябва да се справяме с всеки един противник, колкото и да е трудно да преминаваме през тези трудности. По този начин ще вървим нагоре и ще сме в челото на класирането

- Сега по-спокойно ли е, след като ръководството в лицето на президента  Петър Пешев излезе с декларация във ваша защита, след загубата от  Литекс? 
- Никога не е спокойно, аз не се успокоявам с тези неща. Хубаво е, че  усещам подкрепата на ръководството, това не го отричам. Треньорската професия е такава, че е зависима от резултатите, а на мен това ми е пределно ясно. Опитвам се да подготвям отбора и да имаме един стил на игра, и да доминираме физически над противниците. Но най-вече психиката на футболистите трябва да бъде на най-високо ниво по време на мачовете, за да се поздравяваме с победи.

- Отборът създава доста положения пред противниковата врата, но до попадение не се стига. На какво отдавате това, а и като чели късметът  не е на ваша страна. 
- Ами, да, може и така да се каже, че късметът в тези мачове не е на наша страна, понеже направихме много пропуски в предни позиции. От  друга страна, работим върху тези детайли, а именно завършващата  фаза и дано в следващите мачове имаме успех, защото създаваме положения, които не са малко.

- Изненадан ли сте от старта на Втора лига, има доста интересни  резултати, появиха отбори, които не бяха слагани сред фаворитите. 
- Не, не съм изненадан от нищо, по простата причина, че все още сме  четвърти кръг и докато се наместят пластовете, докато минат през ситото, както се казва, другите отбори е нормално да има такива  резултати. Важното е отборът да е постоянен, а както се казва пилците - се броят на есен. За нас е важно да не допускаме грешки, за да сме в челото на класирането.

- Феновете на Арда показват, че имат уважение към вас и футболистите. Това със сигурност ви стимулира и помага. 
- Разбира се, неслучайно нашата публика е най-многобройна във Втора  лига, даже може да се конкурираме с отбори от Първа лига по посещаемост на домакинските мачове. Това го усетихме още миналата  година, че феновете са зад отбора, и зад проекта на Арда. В крайна  сметка футболът е за тях, и ние играем за тях. Надявам се да ги  радваме с повече победи и дай Боже с повече голове.

- Ръководството продължава да обновява "Арена Арда", това със сигурност е  плюс за вас, защото играете на терен и база, която има европейски вид. 
- Да, естествено, че ръководството прави всичко възможно условията за работа да са много добри. Знаем, че не може всичко да стане бързо като с магическа пръчка, и ние проявяваме необходимото търпение след  известно време базата да придобие завършен вид. Тогава вече ще можем  да се гордеем с това, което са направили хората от ръководството.

- Предстои гостуване в Несебър, какво е състоянието на футболистите, има ли контузени? 
- Ами, да, имаме няколко проблема в състава. Има футболисти с болежки, но със сигурност Георги Андонов отпада, той получи травма в последния мач и го смених още първото полувреме, той ще отсъства от терените  поне две седмици. Надявам се, другите, които имат леки болки да са готови за мача с Несебър.

- Има ли нужда от още попълнения Арда? 
- Не, мисля, че на 99 процента сме окомплектовали отбора, а селекцията мога да броя за завършена. Естествено, че винаги има едно "ако" и едно  "но". Все пак до 6-ти септември е отворен трансферният прозорец в  България и можем да си оставим една вратичка, но това е ако преценим, че имаме наистина нужда от нещо ново и класно.

- През паузата за националния отбор, ще изиграе ли Арда контрола? 
- Да, със сигурност. В момента водим преговори с елитен отбор от  българското първенство, но нека уточним всико и ще обявим официално  после. Тази контрола е важна за да не губим игрови ритъм през паузата  на първенството.

ВТОРА ЛИГА – СЕЗОН 2018/19