Помощник-треньорът на "Левски" Елин Топузаков даде интервю за "Канал 3", в което говори по много теми. Бившият защитник сподели, че цял живот ще остане лоялен на клуба, в който са преминали най-радостните мигове от кариерата му.

"Дано да успея да съм полезен както в ДЮШ, така и що се касае до ролята ми в първия отбор. Винаги има кой да ме замести, ако трябва. Важното е децата да се учат на любов към синята фланелка. Имам какво да предам като опит и съвети на малките. Това важи с всичка сила и за мъжкия състав", сподели Топузаков.

"В България понятието „бенефис“ е малко изкривено. Никога не съм държал на това. Има легенди, които не са си правили такъв мач, та защо аз да го правя? Така съм решил. Избрах да съм лоялен на "Левски" колкото се може повече. Затова съм и тук. Една година бях далеч от терените, защото трябваше да си взема треньорския лиценз. Все още обаче имам още доста какво да уча. В треньорския ни екип обсъждаме абсолютно всичко. Нормално е да съсредоточа голяма част от усилията си върху защитата, след като самият аз се подвизавах там. Отбраната е винаги много деликатен въпрос. Виждаме, че дори в един Байерн защитата започва от нападението и халфовете. Трябва да втълпим именно това на играчите. Няма футболист в "Левски", който да не разполага с качества. Може би е нужно единствено малко повече самочувствие. Трябва топката да се изнася без притеснение, а в нападение да се завършват акциите по възможно най-ефективния начин“, коментира бившият защитник.

„Няма рецепта за елиминиране на напрежението в съблекалнята. Не искам да говоря за Илиан Илиев. Все пак той е доказан професионалист. Никой не може да каже защо не му се получи тук. И Моуриньо ще си тръгне от Реал (Мадрид) без да е особено желан там. Просто в "Левски" ситуацията е малко различна от тази в останалите тимове. Никой не може да каже каква точна е причината той да не преуспее тук. Не мисля, че някой си позволява да се прави на тартор в съблекалнята. Откакто съм тук всеки си изпълнява задълженията и проблеми няма. Те са професионалисти и трябва да изпълняват задачите си. Митов е доста емоционален и може би с настроение и малко, но казани на място думи, обяснява какво точно иска от футболистите. Те са най-добрите състезатели в България и единственото, което се иска, е да покажат какво могат", каза Топузаков.

"Срещу Миньор имаше малко искри, най-вече защото не смятам, че когато някой не е положително настроен към мен аз трябва да си мълча. Винаги ще отстоявам своето право и това на клуба си. Реагирах остро, но едва ли бе възможно да се стигне до бой", коментира Топчо.
 
"Левски" и ЦСКА в провинцията са обичани, но и много мразени. Има хора, които отиват на нашите срещи да си излеят яда, защото жените им вкъщи ги държат изкъсо. Не сме говорили с ръководството за цели, постижения и т.н. Виждаме се с шефовете, но доста неща трябва да се решават в движение, за да се влиза в детайли. Важното в момента е развитието на отбора", заяви треньорът.

"Берое разполага с добри футболисти, но не мога да сравнявам мачове. Вчера гледах Лудогорец, а видях и какво стана в Ловеч. Ясно е – говорим за повече от добри състави, срещу които ще е много трудно", каза Топузаков.

"През сезона имаше доста грешки от наша страна, така че не може сега, в рамките на само няколко мача, да се правят генерални изводи. Лошото е, че ще играем два важни мача за само три дни, но смятам, че всички наши състезатели осъзнават, че лесно няма. Ние сме най-способни, когато „ножът е опрял до кокала“. Никой не би могъл да направи нещо в Дербито на България. Там няма договорки. Абсурд! Това са пълни глупости. Лошото е, че у нас не могат да бъдат осъдени жълти медии. Лесно е да се разпространяват слухове, но в тях няма нищо вярно. Схеми, пари, кой кого подкупил... няма такова нещо!“, категоричен бе Топчо.