Защитникът на "Левски" Димитър Везалов почерпи съотборниците си с торта преди днешната тренировка. Бранителят се отчете пред "сините" за официалния си дебют с фланелката на клуба.

Везалов вчера игра цял мач при победата с 1:0 над Черноморец, като в централната зона на защитата си партнира с французина Ромен Ели. Както е известно, бранителят беше привлечен на "Герена" от Берое още на следващия ден след отпадането от ФК Сараево за Лига Европа. В същото време пък "Левски" върна под Аязмото Иво Иванов.

Везалов е роден на 13 април 1987 година в Банско. Юноша е на Септември (София). Дебютира в "А" група на 17-годишна възраст с екипа на Марек, където треньор е неговият откривател Румен Стоянов.

По-късно бранителят изкарва сезон и половина в Свиленград и помага на местния тим да се класира за професионалния футбол, след което кариерата му преминава през Монтана, Септември и отново в Свиленград, където е до началото на 2010 г. Тогава Везалов подписва с Любимец. В края на 2011-а Илиан Илиев го привлича в Берое и той бързо се утвърждава в титулярния състав. Сега двамата се събраха и в "Левски".