Капитанът на ЦСКА Тодор Янчев даде интервю за официалния сайт на клуба. Ето какво каза най-опитният в състава на шампионите за отминалото дерби с Левски, оставащите мачове и шансовете на отбора за титлата:

- Г-н Янчев, фатална ли е загубата от Левски?
- Не. В никакъв случай не е фатална. Просто разбрахме, че леко сме се отклонили от пътя към титлата. Надявахме се да решим всичко още в дербито. Бяхме на 90 минути от титлата, но за съжаление не се възползвахме.

- Защо се стигна до това поражение след десет великолепни победи и добри игри?
- Подходихме с голямо самочувствие към тази среща. Започнахме добре мача, а и ранните контузии на основни играчи на противника ни накараха да повярваме, че ще спечелим лесно. Въпреки това до края на срещата играхме необяснимо слабо.

- Може ли да кажем, че сте подценили съперника?
- Смятам, че за подценяване и дума не може да става. Това просто не беше нашия ден, нашата игра и само ние футболистите сме виновни за тази загуба.

- Възможно ли е Левски да загуби точки до края?
- Нас другите отбори не ни интересуват. ЦСКА има достатъчно сили да победи всеки един отбор в България. Единственото важно е да бъдем достатъчно мобилизирани във всеки мач.

- Не съжалявате ли, че с лекота пропиляхте възможността да се борите за Купата на България?
- Всичко е минало. Просто няма смисъл да гледаме назад. И отпадането за Купата, и поражението в дербито не са приятни, но от нас се иска да бъдем положително настроени и да търсим победата в предстоящите срещи.

- Какво трябва да промени ЦСКА, за да се поздрави с успеха в срещите до края?
- На този въпрос най-добре може да отговори треньорското ръководство. Лично ние футболистите трябва да се раздадем максимално, а ако успеем да го направим няма да имаме никакви проблеми.

- Предстоят мачове с трите отбора, които се борят за европейските турнири. Срещу кой от тях ще е най-трудно?

- Не ги деля на трудни и лесни. Сега най-важното е да вземем трите точки във Варна. Последната ни среща е с Локомотив (Мездра) и ако не я спечелим, дори да сме стигнали до успеха в предишните три, всичко ще бъде напразно.

- Феновете вече мечтаят да видят ЦСКА в Европа. Ще се справите ли с предизвикателството Шампионска лига?
- Първо трябва да си защитим титлата. Водим с една точка и сме в състояние да го направим. Трябва да вървим стъпка по стъпка. Моето желание и на всички е да гледаме ЦСКА сред най-добрите.

- Има ли сили ЦСКА да бъде отново онова европейско страшилище?
- Да. Такава е и нагласата на нашето треньорско ръководство. Наставникът Любослав Пенев не се примирява, доста е амбициозен, а и всеки ден ни казва, че не трябва да се целим в лесните мишени. ЦСКА трябва да покорява върхове и вървим в правилната посока./БЛИЦ