Националният отбор на България има не само нов селекционер, но и нов капитан. Ясен Петров обяви, че занапред лентата ще носи халфът на Арсенал (Тула) Георги Костадинов. Заместници на Мечката ще бъдат Димитър Илиев и Васил Божиков.

„Решението е изцяло на треньорския щаб. Ние носим отговорността за това решение. Не е имало никакво гласуване”, обяви селекционерът Ясен Петров на пресконференцията си преди утрешната световна квалификация с Швейцария.

Начален Бонус до 1000 лв. за онлайн казино игри от efbet

„Осъзнавам, че отговорността е голяма. Никога не съм бягал от нея. Осъзнавам ролята си и се надявам да свърша работата си по най-добрия начин. Винаги съм се чувствал комфортно, когато отговорността е голяма”, коментира Костадинов.

„Атмосферата в отбора е прекрасна и изключително позитивна. Радвам се, че младите момчета контактуват с по-опитните. Има го отношението и добрият тон. Вярвам, че това ще се пренесе на терена. Честно казано моите мечти винаги са били колективни. Моята мечата е да играем на голям форум. Колективен играч съм.”, допълни той.

След оттеглянето на Ивелин Попов от националния отбор в края на 2019 г., за капитан на „лъвовете“ беше определен Петър Занев, а негови подгласници бяха Георги Костадинов и Васил Божиков.

През 2020 г. Занев носи лентата в два мача, а Божиков в 4. По един път капитани бяха Георги Костадинов, Николай Михайлов и Страхил Попов.

Нашата група от квалификациите за Мондиал 2022