Левият бек Емануел Иманишимве ще пристигне днес в София, за да премине в ЦСКА. Поне така твърди в. „Ню Таймс“ от Руанда. Според информацията 24-годишният футболист на АПР трябва да подпише договор за две години.

Само преди дни същото издание написа, че Фитина Омболенга ще премине при „червените“, но БЛИЦ СПОРТ първи съобщи, че руандиецът всъщност ще играе за Литекс. Омболенга и Иманишимве пристигат в България след препоръки на Люпко Петрович, който им е бил треньор в Руанда.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Не е изключено Иманишимве да бъде решението на затруднението на Нестор Ел Маестро за левия бек. Вчера треньорът на ЦСКА призна, че тази позиция е големият му проблем. Той се оплака, че Жеферсон все още не е възстановен от контузията.

„Вълнувам се, че ще имам възможността да играя в Европа. Това е нещо, за което винаги съм мечтал. Ще работя здраво, за да се превърна в най-добрата версия на себе си. Знам, че може да ми е трудно първите няколко дни, но съм наясно, че ще се представя добре в ЦСКА", заяви Емануел Иманишимве пред „Ню Таймс“.

Припомняме, че заради липса на квота за играчи извън ЕС Фитина Омболенга ще бъде пратен в Литекс. Сега въпросът е дали вторият футболист от Руанда, който идва в ЦСКА - Иманишимве, притежава европейски паспорт. Или вероятно "червените" планират да се разделят с Жеферсон...

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019

Следете с БЛИЦ: Зимна подготовка 2019