Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙM 2!

Изпълнителният директор на "Левски" Иво Тонев на няколко пъти обясняваше как той кара влака в "Левски". Да ама не. Или поне не кара влак, защото от показаното срещу Сараево "Левски" не е влак, а електричка (да ни прощава Здравко Лазаров). И то каква. От онези раздрънканите, бавните, които возят много кофти и се ползват за кратки междуселищни курсове. Тях никой не ги харесва и никой не ги ползва.

А какво обещаващо начало - "новият "Левски" ще мачка", "новият "Левски" е обещаващ" и т.н. Не, новият "Левски" не е нито обещаващ, а още по-малко нов. Новият "Левски" е като стария, че и по-зле. Поне бе такъв срещу Сараево. Някой ще кажат, че тимът не е сработен, че не е навлязъл в ритъм, но пък докато го чакаме може пак да гледаме само мачове от "А" група.

Двете най-големи слабости - Христо Йовов и Иво Иванов! Всички знаем, че Йовов е абониран за титулярно място, но всички се питаме защо? Да, той беше добър футболист, но вече не е. И най-важното е той и Илиан да го осъзнаят. Йовов е бавен, трудно подвижен, забавя атаките и за съжаление много повече пречи отколкото да помага на "Левски". Някой преброи ли атаките по левия фланг докато той бе на терена? Не повече от 3!!! До 30-ата минута нямаше нито една. Но за да играе любимецът на шефовете "сините" изпуснаха половината от мача. Коренна разлика по лявото крило, след влизането на Райков. И най-жалкото. При смяната на Йовов цялата публика ликуваше. Никой ли не го интересува мнението им?

Иво Иванов - той пък от години е любимец на Илиан Илиев. Той го откри, той го наложи в Берое, той го продаде на "Левски". И сега "сините" страдат. Тотално неориентиран, грешно пласиране, скована игра. Да ни прощава Берое, но Иванов не е за голям отбор.

Защо едно от най-класните попълнения Роман Прохазка бе на пейката? Много просто - за да могат любимците да играят! "Левски" изглеждаше много по-добре след влизането на Симеон Райков и Прохазка.

В играта на "Левски" имаше много слабости и може би самите те го осъзнаха, след като след гола започнаха да бавят играта и да пазят резултата. Поредната грешка! Как може срещу отбор, над който си с няколко класи, да браниш резултат 1:0 и се чудиш защо феновете те освиркват?

В мача лъсна и голямата слабост в селекцията на "Левски" - прехласнати в купуването на халфове и нападатели, "сините" така и не забелязаха, че нямат флангови играчи. Йовов не става, Рамос има един финт, който всеки вече знае. Единствено в Райков е надеждата. Само че при една контузия какво прави Илиан? Ще разчита на Опоку, който сам каза, че не може и не иска да играе крило? Карвальо може да играе по десния фланг, може и да се справи, но и това не е сигурно. И какво? Ще мъчим феновете с Йовов, докато докара до 50 години?

Този "Левски" куца и то много. А време няма. Една седмица за коренна промяна и за бързо привличане на крило или пак старата песен - "върнахме се в кочината"!
ЮРИ СЛАВЧЕВ/БЛИЦ