“Да продадем Ивайло Чочев? Та вие луди ли сте? Трудно ще се разделим с него!”. Така изригна Александър Томов, след като бе потърсен за коментар от БЛИЦ.
 
От няколко седмици обаче упорито се говори, че талантливият халф, продукт на школата на Чавдар (Етрополе) и младежки национал, е попаднал в плановете на британски и италиански отбори. Единият не е английски, но е от Острова, и човек не е трудно да се досети за кого става въпрос. За един легендарен тим, в който доскоро игра наш легендарен футболист.
 
Към Чочев са погледнали и отбор с виненочервени фланелки, тим с червено-бели раирани екипи и клуб, в който основният цвят е жълтият.
 
Техни емисари вече са гледали Чочев, даже се очаква да са тук и в последните два мача на ЦСКА за 2013 година.
 
Томов отрича пред нас, но бъдете сигурни, че и той се надява на трансфер. Пред камерите пуска мухите, че идват този, онзи и другият с големите пари. Ама засега нито тоя, нито оня, нито другият са дошли. Пък и да са дошли, пари няма!
 
Една продажба на Чочев ще се отрази негативно върху спортно-техническото състояние на отбора, но същевременно изключително позитивно във финансово затъналия ЦСКА.
 
Погледнато реално, най-добрата перспектива за спасението (поне временно) на клуба от всички футболисти е именно Чочев. Така че – ще очакваме януари. Тогава ще е ясно дали ще има трансфер или няма да има. Както се казва – няма пет-шест. Или ще има нула, или ще има няколко хилядарки (всъщност, защо не милиони) повече с изтънялата “червена” каса.