Ваня Джаферович написа разтърсващ коментар в социалната мрежа за покойния Трифон Иванов.

Припомняме, че на 13 февруари се навършиха 4 години откакто легендата на българския футбол ни напусна внезапно.

Футболна България почита Трифон Иванов

Вижте какво сподели по този повод бившият капитан на Берое:

"Бях на 11 години, спомням си го като ден днешен. Войната в бивша Югославия вилнееше, а ние с нашите се преместихме в Загреб. Всички имахме нужда от положителна емоция. Едностаен апартамент, ние цялото семейство там, на телевизора световното по футбол. Само новините бяха по-важното нещо.

Всичките деца от блока бяхме за България. Тогава един човек стана идол за мен и ми се промени представа за футбола като цяло. Този човек се казваше Трифон Иванов и до тогава не бях гледал друг футболист, който се раздаваше за родината си като него. Без прически, без суета, само футбол, сърцето и емблемата. А и не беше само той, а всичките.

Тогава и през акъла не ми е минавало, че ще дойда в България и че ще остана да живея тук.

Искам да ви кажа.. колкото и отдавна да е било, това беше нещо уникално. Като емоция, като история, като постижение на една малка страна, която на всичките ни показа, че мечтите не струват нищо и че всичко е възможно...

След това и ние направихме същото през 98-а и 2018-та.

Ебаси, може и тъпотии да пиша, но се развълнувах..

Благодаря на този отбор на България през 94-та за хубавите спомени, в едни мрачни за нас времена. Никога няма да го забравя аз и децата от моето поколение."