Нашият читател Георги Кръстанов изпрати писмо, в която засяга тема, свързана с ФК Левски. Повод за материала му става един кадър, в който бившият футболист Александър Александров показва договора си със „сините“.
Вероятно написаното ще предизвика голяма реакция сред феновете, така че БЛИЦ е готов да предостави думата и на другата страна.

50 000 лв Награден Фонд за efbet Лига!

Писмото без редакторска намеса:

Здравейте, приятели от БЛИЦ!

Преди няколко дни в публичното пространство мина едно изключително интересно интервю с бившия футболист на Левски Александър Александров-Кривия в предаването "Код Спорт", което обаче, за моя голяма изненада, не бе така широко отразено.

Да, на няколко места се появиха отделни фрагменти от интервюто му, но случайно или не никой не обели думичка за договора, който показа футболистът. Видеото е общодостъпно и всеки може да види как контрактът е между Александров и ... ФК "Левски - 1914".

Ако подобен документ излезе за ЦСКА, многобройната журналистическа армия с щурм ще се втурне в атака да пуска "доказателства", припомняния, разследвания за дружества, договори, наследници, автентичност. Тук обаче чуваме странна тишина.

Как и откъде ПФК "Левски" е приемник и наследник на ФК "Левски - 1914"? Поиграх си да проверя в Търговския регистър - ами сегашното дружество, с което функционира клубът от Подуене, няма промяна на наименованието през годините, откакто е създадено.

В такъв случай остава само един вариант - ПФК "Левски" няма АБСОЛЮТНО НИЩО ОБЩО с ФК "Левски - 1914"! Камо ли с автентичния Левски. Сам по себе си този факт няма голямо значение - това са чисто административни неща, които допреди няколко години не правеха впечатление на никого.

След 2016 г. обаче кой ли не стана специалист по спортно право, наследяване, приемственост и какви ли не безумщини. И така сериозно се набива на очи двойният стандарт в юридическите псевдоразследвания, когато става дума за ЦСКА, и тези, когато се касае някой друг клуб.

Къде, господа моралисти и любители на автентичността, е моралната и автентична връзка между ПФК "Левски" и ФК "Левски - 1914"? Къде сте, вековници, които твърдите, че "ЦСКА умре", само защото едно юридическо дружество е заменено от друго, докато вие сте сменили поне 3 дружества през последните 25 години?

Къде е защитата на обществения интерес, когато е публично известен фактът, че всички данъци и такси на стадион "Георги Аспарухов" и прилежащите му части се плащат от кого?! От бюджета на София Област!!! Дори няма да повдигам темата за безвъзмездно отдадения стадион, докато ЦСКА в продължение на десетилетия плаща безумен наем за амортизирано и морално остаряло държавно съоръжение.

Темата обаче е договорът на Сашо Александров с ФК "Левски - 1914". С него поздравявам всички автентични, морални и любители на тирета! Документите не лъжат, фактите винаги излизат наяве!