Утре от 15:00 часа Левски приема Миньор (Перник) в мач от 17-ия кръг на "А" група, който ще се играе на стадион "Славия". Сайтът на "сините" публикува любопитни статистически данни преди двубоя.

Това ще е мач №69 между Левски и Миньор на ниво "А" група. "Сините" имат 41 победи, "жълто-черните" - 12, а 15 мача са завършили наравно, голова разлика 129:63. В София Левски има 27 победи, Миньор - 3, а равенствата са, голова разлика 80:26.

Форма - Левски
1.Служебното 3:0 над Ботев бе победа 1030 за отбора в елита. Само ЦСКА има повече - 1065.

2.Голът, който Деян Христов от Сливен вкара в последния кръг преди паузата, бе първият, който Левски допусна този сезон от футболист, влязъл като резерва.

3.Левски не успя да вкара гол вече в четири мача този сезон - колкото общо през всичките 30 срещи докато ставаше шампион. Въпреки това отборът има 32 попадения - средно по две на мач.

4."Сините" са втори, след Литекс, по точни удари към вратата с 85 изстрела. Избраниците на Георги Иванов-Гонзо са отправили и 72 неточни шута, а шест са срещнали гредите.

5.Срещу "сините" са извършени най-малко нарушения в елита - 215.

Форма - Миньор
1.Загубата с 0:1 от Пирин в миналия кръг бе 13-ия мач на Миньор през този сезон, в който се разписва максимум единия отбор. Нито един друг тим в елита не е участвал в толкова голям брой подобни срещи.

2.Само Левски, Литекс и Локо Сф (по 5) имат повече победи от Миньор като гост - четири.

3.Перничани още не са допускали гол на чужд терен преди почивката. След нея обаче те са инкасирали пет попадения.

4."Жълто-черните" са реализирали шест гола с глава. По този показател отстъпват само на Черно море.

5.От началото на сезона за Миньор са вкарали гол 9 различни футболисти, за Левски те са 11.

6. С петимата дебютирали за Миньор в 16-я кръг, Антон Велков вече е използвал 28 футболисти през сезона - с един повече от тези, играли за Левски до момента.

Факти за играчите - Левски

1.Ако играе, Мариян Огнянов ще запише мач №40 в елита. Той има и 6 гола.

2.Александър Александров е пред своя 80-ти двубой за Левски в елита. Общо Кривия има 152 срещи в "А" група (Марица, Левски и Черно море) и 53 гола.

3.В миналия кръг Йордан Милиев записа среща №80 в елита, а Седрик Бардон - 70-ата си.

4.В предишното домакинство на Левски срещу Миньор (1:1) Владимир Гаджев вкара първия си гол в "А" група, а с него донесе и титлата на "сините". Попадението му бе и №3400 за отбора в елита.

Факти за играчите - Миньор
1.Димитър Илиев вече вкара един гол срещу Левски - при равенството 2:2 между Локомотив (Пловдив) и "сините" по-рано през сезона.

2.Иван Чворович и Пламен Крумов са пред своя мач №50 в елита.

3.Ивайло Иванов (2) и Иван Чворович (1) са спасили общо три дузпи досега - нито един друг тим в "А" група не може да се похвали с подобна успеваемост на вратарите си.

4.В миналия кръг Костадин Марков направи рекордните за сезона за футболист на Миньор 17 центрирания, но от тях едва четири бяха точни.