Млад футболист загина при трагичен инцидент. 25-годишният Майкон Перейра де Оливейра, който преди време беше трансферна цел на Литекс, намери смъртта си при катастрофа.

Трагедията се случи днес в Донецк. Бразилецът беше собственост на гранда Шахтьор, а за последно игра под наем в Иличевец.

"ФК Шахтьор с тъга ви съобщава, че на 8 февруари трагично загина Майкон Перейра де Оливейра. Той намери смъртта си в автомобилна катастрофа", съобщиха от клуба на официалната си интернет страница.

"Той бе талантлив футболист и много добър приятел и човек. Това е ужасна загуба за всеки от нас. Изразяваме съболезнования и съчувстваме на семейството и приятелите му. Нека почива в мир", добавят от украинския гранд.

БЛИЦ припомня, че през 2011 година Майкон беше желан от треньора на Литекс по това време Любослав Пенев. Сделката между "оранжевите" и Стяуа обаче не стана факт и бразилецът не акостира в Ловеч.

Майкон е роден на 8 май 1988 г. в Рио Де Жанейро. Играл е за Атлетико Моги, Волин Луцк, Стяуа, Шахтьор (Донецк), Зоря (Луганск) и Иличевец.