Считаният за сигурен трансфер на Ивелин Попов от Литекс в английския елитен Блекбърн се провали. Това потвърди официалният сайт на ловчанлии. БЛИЦ първи ви съобщи новината, че нападателят по-рано днес напусна лагера на националния отбор в Правец и замина за Острова. Комисията по заетостта обаче отказа да издаде работна виза на Ивелин и без нея той няма как да получи право да играе в Англия. Трансферният прозорец в Англия затвори в 20,00 часа българско време.

Ето какво пише в официалния сайт на Литекс:

Въпреки големите усилия на Блекбърн да привлече Ивелин Попов, Футболната асоциация на Англия отказа да го картотекира за сезон 2010/2011 година, съобщи официалният сайт на Литекс.

Причината - липсата на достатъчно мачове за националния отбор на България.

Комисията по заетостта на Острова не извади работна виза на Ивелин Попов. Без нея той не може да получи права за участие във Висшата лига.

Първата новина за евентуален трансфер на звездата в Блекбърн излезе още на 18 август. Тогава отново официалният сайт на Литекс обяви, че двата клуба и играча са се договорили, след което той ще се прибере, за да подаде документи за изваждане на работна виза. Ден след това Ивелин Попов се върна в България, но се скри на Летище София и от тогава започнаха първите съмнения относно преминаването му в Роувърс. Дни след това ръководството на ловчанлии мълчеше и не даваше никаква информация, а БЛИЦ написа евентуалните причини за провалянето на трансфера. Една от тях бе именно липсата на брой мачове за националния отбор.

Според нашата проверка нападателят на Литекс е участвал едва в 50% от двубоите на националния отбор за последните 2 години, което е недостатъчно за издаване на работна виза за Англия. В останалите двубои Ивелин не е играл, тъй като е бил контузен и е имал основателна причина за отсъствие. Това обаче се оказва, че не е взето под внимание от властите на Острова.

В последните няколко дни се появи информация, че испанският новак Еркулес също проявява интерес към българския национал./БЛИЦ