Опитният защитник Траян Дянков ще подсили втородивизионния Светкавица (Търговище). Доскорошният капитан на Черноморец, който преди седмица беше изпратен тържествено от „акулите”, е получил предложение от новия наставник на „мълниите” Никола Спасов. Именно специалистът смени на поста Валери Дамянов, който акостира в Нефтохимик с част от своите играчи.

В момента Траян Дянков се намира в Търговище, където уточнява подробностите по договора си. Той е дал принципното си съгласие и се очаква до ден-два да подпише за една година.

„Вярно е, даже в момента съм в Търговище. Получих предложение от Никола Спасов още миналата седмица – в сряда, ако не се бъркам. На този етап съм дал принципното си съгласие, остават само някои подробности, които трябва да уточним, преди да подпиша договор. Предполагам, че и това ще стане до ден-два”, каза бившият капитан на Черноморец пред "Топ Новини Бургас".

Траян Дянков беше неизменна част от тима на "акулите" в продължение на 7 години, в които записа над 150 мача и отбеляза 3 гола. Клубът и феновете на Черноморец бяха организирали специално изпращане за своя капитан преди мача с Черно море. Както е известно, селекцията на Димитър Димитров-Херо спечели с 1:0 срещу "акулите" и стартира новия сезон с победа.
 
Непосредствено преди първия съдийски сигнал, Траян беше извикан на терена. Под бурните ръкопляскания от стадиона, той получи от Херо рамкирана фланелка с неговото име и номер. Веднага след това беше награден с подаръци и от феновете на Черноморец, които бяха издигнали огромен транспарант с текст: „Благодарим ти капитане“.