Треньорът в школата на втородивизионния Спартак (Пловдив) Митко Джоров започна инициатива за събиране на пари за операция на футболист от тима. Става въпрос за Пламен Табаков, който играе за родените 1995 година. Само след 15 дни на тима предстои финал срещу ЦСКА, но Пламен няма да може да играе – трябва да се оперира.

Ето какво пише в сайта на Спартак (Пловдив):

Успехите и радостта от играта футбол вървят ръка за ръка с контузиите и страданието. Само 15 дни преди финала с ЦСКА, за Пламен Табаков той вече e непостижима мечта. Разкъсана предна кръстна връзка в коляното няма да му позволи да играе в него и да помогне на отбора да вдигне купата! Травмата му датираше от година, но тогава нямаше възможност да бъде опериран, защото растеше (за една година 30 сантиметра). Положи уникални усилия и воля. Всяка сутрин в 6.00 тръгваше с автобус от Раковски, учеше и тренираше през дена в Пловдив, а вечер се прибираше обратно у дома в Раковски... Работеше два пъти повече от колегите по индивидуална програма, за да развие бедрения си мускул, с чиято помощ облекчаваше усилието, което понася колянната става.

На мача с Локомотив в сряда (6.04.2011), при едно лошо приземяване коляното му поддаде и отново се наля с кръв! Операцията вече е възможна, а и е наложителна, защото всяко подобно разместване в ставата може да е фатално и за менискусите му! Имплантите, с които се захваща новата кръстна връзка, са много скъпи и не се поемат от здравната каса! Това, което мога да направя като негов треньор, е да му открия сметка и да внеса символичната сума от 100 лева.

Моля всеки, който цени усилията и смисъла на живота на Пламен Табаков, да го подкрепи! За неговото възстановяване са необходими поне 5000 лева и помощта на всеки от нас ще е от значение.

Имам уверението на семейството, че всяка дарена стотинка ще отиде за операцията и възстановяването на Пламен!

С уважение: Митко Джоров

Банка ДСК
Plamen Bogdanov Tabakov
IBAN - BG20STSA93000019357923