Левски разби Берое с 3:0 на помощното игрище на стадион "Георги Аспарухов" в мач от 29-ия кръг на Елитната група до 19 години.

Съдията Симеон Великов свири три дузпи, като третата от тях бе отсъдена в последната секунда и бе доста спорна, тъй като при тази ситуация Сафет Ферат от гостите игра с глава след центриране от фаул и изчисти топката. Божидар Божилов обаче постъпи спортсменски и по нареждане на треньора от Йордан Петков пропусна въпросната дузпа.

Двубоят започна с едноминутно мълчане в памет на загиналия преди около седмица в трагичен инцидент на пътя капитан на гостите и юношески национал Мартин Ковачев. Юношите на Берое излязоха със специални тениски, за да почетат своя приятел.

„Сините” поведоха с голове от две дузпи в 30-ата и 35-ата минута, като и при тези ситуации гостите имаха сериозни претенции към съдията. След почивката домакините вкараха и трети гол.

След успеха си Левски е на пето място с 57 точки, а Берое остана осми с 40 точки. Отборът на ЦСКА стана шампион на България по-рано днес, след като завърши 0:0 в гостуването на Локомотив (Пловдив). "Червените" имат 70 точки кръг преди края, а вторият Славия има 66 точки.