Изпадналият от Втора лига Спартак (Варна) продължава с подготовката си за новия сезон в Трета лига – Североизточна група. Въпреки аматьорския статут на отбора след отпадането от втория ешелон, "соколите" опитват да се готвят професионално.

Нещо повече. Новият треньор Кириакос Георгиу взе безумното решение сутрешните тренировки на стадион „Спартак“ да започват в… 7:30 часа. Гръцкият специалист е издал заповед всички играчи да пристигнат половин час по-рано – в 7. Белокоси фенове цъкат с език и коментират, че такова чудо не се виждали. Не само у нас, но и по света.

Георгиу е етнически грък, завършил е НСА и е женен за българка. От 19-годишен е в България.

На тренировките присъстват и треньорите от школата на клуба, като след тях наставникът ‎провежда видеоразбор на свършената работа. Целта е да се направи единна методика за работа в мъжкия отбор и академията на "соколите".

Варненци започнаха подготовка преди седмица с 22-ма футболисти. Капитанът на тима Янаки Смирнов вече е част и от треньорския щаб на "соколите" в школата. След заниманията с мъжкия отбор Смирнов ще води като старши треньор децата, родени през 2010 година, ще бъде и помощник на набор 2011.