Треньорът в школата на ЦСКА Атанас Борносузов, който води родените през 2004 година, даде за пример вечния съперник „Левски”. Напук на скандалите напоследък специалистът даде положителен пример с момчетата на „сините” и тези на Черно море.

„Наскоро играхме на турнир в Албена, полуфинал срещу Бешикташ. Имаше деца на „Левски” и Черно море, които викаха за ЦСКА. Това е радващо и това е пътят - вместо да се бият, децата от „Левски” и Черно море викаха за ЦСКА. Вместо да търсят скандала, те викаха за нашите деца", разказа Атанас Борносузов по време на отбелязването на 67-ата годишнина от първата титла на „червените”.

"За нас е голяма чест, че на този велик ден за ЦСКА сме първи в музея. Относно децата, те от малки са закърмени с идеята "ЦСКА". Те много обичат този клуб и са щастливи, че играят в ЦСКА. Играят със сърце. Също така са много добри футболисти, дано продължат в същия дух и да станат част от първия отбор", допълни треньорът.

"Опитвам се да предпазя децата от скандалите. Трябва да се изкорени това от българския футбол, ако искаме да имат други ценности, а не да гледат как се бият като идиоти по терена. Вместо да ги учим как да играят футбол, да им пляскаме, ние търсим най-малкия повод за скандал, да се сбием.

Специално на техен мач дали може да се случи нещо подобно като на "Герена"?! Те са още малки, макар че най-големите побоища стават на детски мачове. Ще направим всичко възможно да ги откъснем от тези неща. Да нямат никакъв допир с тях”, каза още Борносузов.