Треньорът на Светкавица Никола Спасов заяви пред БЛИЦ, че съдията Стефан Апостолов няма място в българския футбол. Спецът е огорчен от неадекватното ръководене на мача със Славия от сина на кмета на Симитли Апостол Апостолов. Както е известно, Поли е бивш международен рефер, а сега и наследникът му надува свирката по футболните терени. По думите на Спасов Стефан Апостолов е отсъдил несъществуваща дузпа за Славия, а "белите" победиха с 3:0 при гостуването в Търговище.

"Не искам да се оправдавам. Славия ни победи напълно заслужено. Вкараха си положенията, възползвайки се от нашите грешки, а ние така и не успяхме да реализираме в тяхната врата. Вторият им гол падна от несъществуваща дузпа. Нарушението беше извън наказателното поле. Абсолютно наша е вината, паднахме катастрофално, но наистина нямаше дузпа. Това беше капакът на свиренето на съдията. Той е просто неадекватен. Грешките му бяха и в двете посоки. По време на мача не исках да се държа просташки и да му крещя. Кротувах на пейката, защото не желаех да настройвам публиката срещу него. Той просто не може да свири, не знае да свири. Не трябва да му се дава шанс. Не знам защо го лансират", коментира Никола Спасов пред БЛИЦ.

"Не заслужава да бъде в българския футбол. Може да е добър човек и да е честен, но определено няма място в съдийството. Въобще не ме интересува кой е баща му. Говоря това, което съм видял и това, което мисля. Не искам да се оправдавам с него за загубата. Грешките са си наши, но мачът завърши скандално с тази дузпа, която даде на Славия. Много слаб съдия. Не само той, а и асистентите му. И те не знаеха къде се намират. Може би взеха пример от него и също действаха неадекватно", продължи разочарованият треньор на Светкавица.

"Мълниеносците" заемат последното 16-о място в "А" група, а днешната загуба бе 11-а за тима в дебютния му сезон в елита. Спасов похвали футболистите си, като заяви, че се надява Светкавица да успее да измъкне точки в предстоящото гостуване на бившия му отбор Черно море и домакинството на "Левски".

"Имаме сили да поднесем изненада. Срещу Славия момчетата се раздадоха. Играхме добре, но класата си каза думата. След като не можем да бележим, няма как да побеждаваме. В никакъв случай не мога да кажа, че са ни надиграли. Ние обаче бяхме неуверени и всяка наша грешка се оказа фатална. Не знам дали мога да спася Светкавица. Виждам, че има желание, момчетата играят добре. Ако продължаваме така, докато имаме шансове, ще се борим за мястото си в "А" група. Не съм решил дали ще остана в Търговище. Начинът, по който играят момчетата ме мотивира да работя. Адски много съжалявам, че паднахме от Славия. Жалко, че по трибуните имаше само 1000 зрители. Нужна ни е подкрепата на феновете. Надявам се да изираем силно мачовете срещу Черно море и "Левски". Нямам никакви сантименти към Черно море. Аз съм треньор на Светкавица. Нямам право да предавам никого. Дори с удоволствие ще се радвам, ако бием на "Тича", каза още Никола Спасов.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ