Бившият футболист на Етър и настоящ треньор Ивайло Димитров–Руския напусна Велико Търново, съобщава sport-vt.com. Димитров водеше юношите младша възраст (родени през 1995 г.), които тази година бяха преотстъпени на Спарта (Самоводене), но всъщност са формация на “виолетовите”.
 
Руския подал молба да за разтрогване на договора му с Етър и е получил одобрението на ръководството. Причината за раздялата е любовна. От миналата година Ивайло Димитров е задно с чаровната дъщеря на екснационала Трифон Иванов – Марина. Отскоро тя работи в престижна фирма в София и Димитров е заедно с нея, като се надява да си намери треньорска работа в някоя от школите в столицата.
 
Ивайло Димитров прекрати кариерата си поради зловеща контузия в контрола срещу Спартак (Пл) през 2007 г. Етър го назначи за треньор и пое разходите за придобиването му на треньорски лиценз “Б”. Под негово ръководство отборът на родените през 1995 г. стигна до държавни финали за титлата, както и до четвъртфинал за купата на БФС. Още не е ясно кой ще води формацията след напускането на Руския./БЛИЦ