Треньорът на вратарите в Локомотив (София) Владимир Манолков напусна клуба, съобщи „Витоша нюз“. Досега той беше част от екипа на Антон Велков.

41-годишният специалист ще се посвети на своята частна вратарска академия, ще работи и в детския клуб Витоша 13 (Бояна).

Пред "Витоша нюз" Манолков обясни причината за своето решение - “Дойде време да предприема нов етап в моята кариера. Разделям се с най-добри чувства с Локомотив. Това е моят роден клуб. Той ми е дал всичко. Помогнах в труден момент, сега си тръгвам, но кой знае – може някой ден отново да се завърна в „Надежда“. Пожелавам успех на колегите и на момчетата. Искам да отделя повече време на моята академия за вратари. Приех поканата и на Витоша 13. Там ще водя наборите, родени 2005 и 2007. Надявам се промяната да е за добро.“

Лице и патрон на „Vladimir Manolkov Goalkeeper Training School“ е Божидар Митрев – националният страж на България и настоящ вратар на молдовския Шериф (Тираспол).

Владимир Манолков ще провежда занимания с деца, разделени в четири възрастови групи, а основният му помощник е баща му Борис Манолков, който доскоро бе на работа в школата на Локо (Сф).

Владо Манолков обаче е поел ангажимент към колегата си Антон Велков да му помага в следващите няколко мача от първенството на СРГ-Север. Утре (събота) той ще води загрявката на вратарите преди срещата срещу София Спорт. Двубоят е от 16:15 часа на игрището на 57-о училище в кв. „Красна поляна“.