Още един треньор напусна ЦСКА. Това е младият сръбски специалист Милан Чирич, който работеше в детско-юношеската школа на “червените”. Той даде кратко интервю пред БЛИЦ.
 
- Милане, вярно ли е, че напускаш ЦСКА?
- Да, вярно е. Направих го почтено и така както изисква законът. На 4 ноември пуснах едномесечно предизвестие, че искам договорът ми с клуба да бъде прекратен. Днес вече е 5 декември, което означава, че дефакто от този момент не съм на работа в ЦСКА.
 
- Смяташ ли, че ръководството на ЦСКА ще ти направи спънки?
-О, не вярвам, не вярвам. Аз не бягам оттук, а напълно цивилизовано си тръгвам. Днес трябваше да се срещна с изпълнителния директор Венци Живков, но той имал ангажимент, свързан с учредяването на Източноевропейската лига. Предполагам, че ще се видим по-късно през деня или утре.
 
- Има ли все пак вероятност от ЦСКА да те разубедят?
- Не, не. Първо, аз вече не издържам тук! А освен това шефовете на клуба със сигурност няма да правят опити да ме задържат. Пък, ако го направят, аз няма да приема.
 
-Защо си тръгваш?
-Поради няколко причини. В продължение на цели 5 месеца не съм получавал заплати. Не са никак малко и на никого не пожелавам да е на моето положение. Стисках достатъчно време зъби, давах всичко от себе си, но всяко нещо си има граници. Моето търпение се изчерпа.
 
-Ти си един от младите и талантливи треньори. Под твое ръководство набор 96 на юношеската формация на ЦСКА стана шампион...
-Да, радвам се, че спечелихме републиканската титла. Но какво от това, след като тренираме в мизерни условия. Повтарям – в пълна мизерия. Няма никакви условия, липсват терени... Тренирахме на сгурията, после се прехвърлихме в спортния комплекс “Царско село”, но... Вижте, ЦСКА е клуб с голяма история. Много е популярен не само у вас, но и в Сърбия. Не може да липсват условия за децата и юношите. Как да искате резултати, как момчетата да тренират усърдно, след като те са буквално отритнати. Това е другата причина за моето крайно решение.
 
- Сега накъде? Упорито се говори, че отиваш в Лудогорец?
- Честно ви казвам, никой от Лудогорец не ме е търсил на този етап. Лятото се писа, че има интерес към мен от Литекс, но това не отговаряше на истината. В сряда най-късно се прибирам в Сърбия, защото получих две-три оферти от местни клубове. Предстоят ми разговори, след което ще стане ясно моето футболно бъдеще.
РУМЕН ИЛИЕВ/БЛИЦ