Треньорът от Олимпия ФК Велизар Христов се прибра в България, след като прекара едноседмичен треньорски стаж в испанския гранд Атлетико (Мадрид). Той сподели, че е останал изключително приятно изненадан от отношението и професионализма на всички в клуба от "Висенте Калдерон", където преди години с голям успех игра Любослав Пенев.

"Приеха ме много добре. Съдействаха ми за всичко и направиха престоят ми повече от ползотворен. Всеки един - от главния методист в клуба, главният треньор на академията, до всеки един треньор на отделните възрастови гарнитури, всички разговаряха с мен по интересни теми. Интересуваха се от мнението ми и от това как работим в България. Направиха ме част от учебно-тренировъчния процес, както в школата, така и в представителните отбори. Разговарях с Чоло Симеоне, Каминеро, Торес и много други. Изключително земни и положителни хора. Имах удоволствието да контактувам с д-р Виларион - главният лекар на първия отбор, Давид Лорас - главният физиотерапевт на първия отбор, както и рехабилатиционния екип на школата", разказа Велизар Христов.

"Радвам се, че завързах нови приятелства със страхотни хора и професионалисти. Сега най-важното е да успея да адаптирам методиката им в нашия клуб и с колегите ми да продължаваме да даваме най-доброто за нашите деца, защото те по нищо не отстъпват на испанските си връстници. Обнадежден съм, защото аз и моите колеги и в момента работим по много сходен начин с този на треньорите в Атлетико (Мадрид)", добави младият треньор от управлявания от Иван Стоилов Олимпия ФК.