Треньорът от фондация „Реал Мадрид“ Виктор Де Арче Луденя, ръководителят на проекта „Социално спортно училище „Видин” Борис Ненов и координаторът по социални политики Анастасия Гоцева пристигнаха на тридневно посещение в крайдунавския град, информира „Конкурент“. Поводът е провеждане на интензивно обучение на 16 треньори и 20 деца. Начинанието се реализира от фондация „Приятели на спорта” в сътрудничество с неправителствената организация „Реал Мадрид” и Община Видин. Кметът Герго Гергов се срещна с екипа по проекта.
 
„За мен е изключително удоволствие, че фондация „Реал Мадрид” изпрати свой представител именно тук. Бих искал да поздравя и всички колеги, с които започнахме това дело”, каза градоначалникът. Той подари на Виктор Де Арче Луденя рекламни материали на общината.
 
Герго Гергов посети и заниманията на децата на стадиона. Там треньорът от фондация „Реал Мадрид” обясни по какъв начин преминават тренировъчните сесии с малчуганите. Основната цел на „Социално спортно училище „Видин” е осъществяване на спортни дейности сред децата, като принос към цялостното развитие на личността им. Бенефициенти са сираци, хлапета, отглеждани в икономически слаби семейства или с един родител, от малцинствата и др.
 
На малчуганите ще бъде предложена позитивна алтернатива за свободното им време срещу други рискови поведения, ще бъде стимулирано развитието не само на физическите, но и на интелектуалните им способности. Проектът цели също да развие у децата етични ценности като солидарност, сътрудничество, отборен дух, уважение към съперника и недопускане на дискриминация. Официалният старт на „Социално спортно училище „Видин” ще бъде даден през месец септември.