Треньор, работил в Реал (Мадрид), изненадващо може да поеме "Ботев" (Враца). Новината съобщи бъдещият кандидат-купувач на българския клуб. Както е известно, испански инвеститори вече преговарят за купуване на акциите на "Ботев". Мениджърският кръг е близък до Реал (Мадрид), а разговорите ще бъдат водени следващата седмица след одобрението на кмета на града Николай Иванов.

Кандидат-купувачът Феликс Монео сподели сериозните си намерение за развитие и финансиране на Детско-юношеската школата и създаване на нова организация и управление на клуба. Треньор на първия тим ще бъде Анхел Феликс. Испанският спец е шампион на Испания като помощник-треньор на Реал (Мадрид) през 1995 година. Тогава той е работил в екипа на Хорхе Валдано и Анхел Капа. Анхел Феликс Ибанес е работил още във Валядолид, Тенерифе, Уракан, Бока Хуниорс, а в последните години в по-нискодивизионни клубове.

"Подготвени сме за тази инвестиция до най-малките детайли. Зависими сме единствено от законовите срокове за приключване на сделката. При желание на местната власт сме готови с футболисти и специалисти, които да започнат подготовка още следващата седмица. Едно е сигурно - ще разчитаме много на местната школа. Целта ни е запазване на мястото в "А" група, а през лятото оптимална селекция и преследване на Топ 4 в България", заяви пред btv Феликс Монео./БЛИЦ