Алекси Желязков, който дълги години беше помощник на Димитър Димитров-Херо в различни отбори, е новият актуален вариант за треньор в Черноморец (Бургас). В момента спецът е на работа в руския Амкар (Перм), но договорът му изтича в края на годината.

Ако контрактът не бъде подновен, Желязков със сигурност ще приеме офертата на бургаския отбор и ще води "акулите" в отсъствието на Херо. Както е известно, Димитър Димитров се подлага на тежко лечение заради рак на стомаха. Химиотерапията ще продължи близо половин година и ще е на осем цикъла. Тя се провежда в австрийската столица Виена.

Допреди две седмици за треньор се спрягаше Станимир Стоилов. В крайна сметка се оказа, че такъв вариант обаче не е бил възможен.

Ръководството на Черноморец ще изчака с окончателното си решение до Нова година. Тогава ще има яснота как върви лечението на Димитър Димитров. Босовете на "акулите" се надяват Херо да се оправи възможно по-скоро. Треньорът на Черноморец показа уникален професионализъм, след като отложи пътуването до Австрия заради дербито с Лудогорец, завършило 0:0.