Играещият треньор на вратарите в Локо (Пд) Стоян Ставрев е жокерът на спортно-техническия щаб за гостуването на Монтана. Неделчо Матушев най-вероятно ще гласува доверие на ветерана.

Корсиканецът Флориан Лучини е с контузия и до последно ще е под въпрос, независимо че замина с основната група. Колегата му Тодор Тодоров пък бе обвиняван от щаба на пловдивчани за отпадането от турнира за Купата на България и се очаква той да седне на резервната скамейка. На последните две тренировки участие взе и младокът Венци Христов (набор 1993 г.), който е с впечатляващ ръст 190 см и занапред ще му се гласува доверие за вратарския пост. От групата отпаднаха Патрик Огунсото, Димитри Дюран, Хуан Бариентос и Илиан Марчев.

В същото време треньорът на Монтана Атанас Джамбазки отрече, че ще постави персонални задачи за пазене на ключови фигури в състава на Локомотив (Пд).

Полицията ще охранява мача. От началото на шампионата частна фирма бе наемана за тази дейност, но ръководството на монтанци изчисти финансовите си задължения към МВР. 60 полицаи ще пазят срещата на стадион „Огоста". 200 фенове на Локомотив са заявили, че ще подкрепят отбора си.