Разстроен треньор се свърза с БЛИЦ, за да разкаже за скандално поведение на футболен съдия. Амбициозният наставник на Славия (родени 1998 година) Любомир Божанков беше силно афектиран след мача с Локомотив (София), който момчетата му печелят с 1:0. Успехът на "белите" обаче не е най-важното в случая. Съдията Ивайло Ненков изобщо не мисли за здравето на малките футболисти и ги оставя да играят на ужасяващия терен в Требич, който повече наподобява кална нива, отколкото място за провеждане на футболни двубои.

"Гледката беше ужасяваща. Кал до ушите, локви... Не трябваше да има мач. Теренът беше безобразен, но на съдията Ивайло Ненков изобщо не му пукаше. Подигра се с нас. За него здравето на децата не беше важно. Гледаше само да изкара мача и да си вземе хонорара", сподели афектираният Любомир Божанков пред БЛИЦ.

Наставникът на Славия допълни, че Локомотив (София) били съгласни срещата да не се играе.

"С колегата Виктор Михайлов се разбрахме, но кой ни слуша нас. Рискът от контузии беше огромен и добре, че не се случи нещо лошо. Постоянно подвиквах на съдията да отлага мача, но той се правеше, че не чува. През цялото време не мръдна, стоя на едно място, където беше сухо, за да не се окаля. Дори преди срещата, когато извършваше проверката на момчетата, питайки ги за имената им, се беше леко отдръпнал от тях и даже им каза да внимават да не го изцапат с кал. Грозна работа, възмутен съм от случилото се. А само преди дни се прибрахме от Варна, където играхме на силния международен турнир "Бултекс къп" с участието на Стяуа, Бешикташ и още силни отбори. Там условията бяха перфектни, а в Требич се хванахме за главите, като видяхме на каква кална нива излизаме", добави Божанков.

"Отидох при делегата и го попитах няма ли да каже на съдията да прекрати мача, а той ми отвърна, че нямал това право. Реферът Ненков през цялото време гледаше да е настрани от нас. Накрая си хвана шапката и си тръгна, доволен, че ще си вземе паричките. Попитах го поне малко не се ли срамува, да ме види мен - целият съм изкалян, а той си тръгва чист. Добре, че нямаме контузени момчета. Победата изобщо не ни радва, тя няма значение в подобен момент. Това не бяха условия за футбол. Шаади Дауд реализира гола", каза още треньорът на Славия след срещата с Локомотив (София) от столичното първенство при родените 1998 година.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ

slavia.jpg