Треньорът и отговорник за детско-юношеската школа на Видима-Раковски Мартин Дойчев направи разкрития за "черното тото". Наставникът дори информира, че е изгонил четирима от юношите на клуба, тъй като разбрал, че участват в манипулиране на футболни двубои с цел печалби от залози. Младоците получавали по 3000 лева на уговорен мач.
3_1.jpg
"Днешният резултат не може да подлежи на съмнение, паднахме заради индивидуални грешки, а и "Левски" са по-силни от нас", започна Мартин Дойчев след двубоя на Видима-Раковски срещу "сините", загубен с 1:8. Срещата се игра на "Герена" и беше от поредния кръг на Елитната юношеска група до 19 години.

"Миналия сезон обаче изгоних 4 човека от моя отбор заради "черно тото"! Намерих кои са по мои си методи. Преди мача ни с Любимец ми се обадиха и ми казаха, че е наредено да паднем с 2:3. Разбрах и кои са четиримата от моя отбор, които са намесени в уговорката", продължи със скандалните си разкрития пред "Канал 3" треньорът на Видима-Раковски.

"Тогава извадих въпросните четири момчета от моя отбор и мачът не започна веднага, въпреки че имаше линейка, съдии, всичко. Нямах обяснение защо така стана. Дойдоха някакви хора от Любимец, дойде полиция... бях много изненадан. Мачът започна с 40 минути закъснение, а ние бихме с 5:0, а не паднахме с 2:3, както уж трябваше да стане", добави Дойчев.

"Последният гол беше много странен. Подобно нещо не бях виждал досега", коментира спецът.

"На последния ни мач със Спартак (Плевен) се получиха подобни неща. Завърши 6:0 за нас", каза Дойчев.

Наставникът разкри още, че футболистите прибирали по 3000 лева за участие в манипулиран мач. Най-смущаващото е, че БФС знае за скандала, а до този момент Дойчев дори не е разпитван от правоохранителните органи.

"Преди на мачовете в Севлиево идваха хора, които през цялото време предаваха нещо по телефона. Сега подобно нещо видях само със Спартак (Плевен), когато играхме. Има един човек, който през 90-те минути говори на английски. В Сливен също бях виждал такива хора... не един, а двама. Ясно се чуваше как говорят на английски, дори обясняваха отборите с какви екипи са облечени", разкри още Мартин Дойчев, който твърди, че Любимец, Спартак (Плевен) и Спартак (Варна), са отборите, които се занимават с "черно тото".