Валерий Дамянов повече няма да бъде треньор на новака в "Б" група Оборище (Панагюрище). Дамянов, който дойде на полусезона, успя да класира панагюрци за първи път в историята им в професионалния футбол в конкуренцията на Миньор (Перник), Пирин (Гоце Делчев) и Сливнишки герой, но явно това не е наклонило везните в негова полза при последвалите преговори.

"Валерий Дамянов не прие предложените параметри за нов договор и напуска ФК Оборище (Панагюрище). Благодарим му за досегашната работа и му желаем успех", се казва в страницата на клуба.

Самият треньор пък написа във Фейсбук, че не финансовите условия са причината. "Милене, не съм искал пари, исках само договор за 1 година и никой да не се бърка в моята работа. Аз съм достатъчно богат, питай Анчев дали някога съм коментирал парите. Но явно никога няма да имате благодарност към хората, които са си свършили работата, а само ще ги хулите."

Преди да дойде в Панагюрище Дамянов беше треньор на друг отбор с амбиции в Югозападната В група- Миньор (Перник), който в крайна сметка остана 2-и.