Треньорът на юношите на "Левски" дo 17 години Георги Тодоров заяви, че към момента младите ни футболисти изостават много в сравнение с тези от големите европейски страни. Специалистът говори след изразителния успех на тима му с 4:0 над ЦСКА.

"Изоставаме сериозно - и като физика, и като начин на игра. Много сме далече от големите сили в тази възраст. Видя се на европейското първенство, което се преведе у нас, както и на Световното. Няма какво да се заблуждаваме. Трудно ще преодолеем тази разлика. В последните 30 години първа точка от всякакви форуми на БФС е детско-юношеският футбол. Но дотам. По отношение на бази, на условия за развитие - не сме мръднали", коментира Георги Тодоров.

"Има терени, на които на мен като треньор не ми се стои, камо ли на децата да играят - това е престъпление спрямо тях. Надали нещо ще се промени - не съм оптимист. Без добри бази и терени - няма как да стане. Станаха много школи, създават се някакви условия, но "Левски" и ЦСКА са марка. Те трябва да са добре, а вижте какво става със съперника. Колкото до мача - мисля, че победата ни е заслужена. За всеки в "Левски" е радост и чест, когато се побеждава вечния съперник", добави треньорът на "Левски" U17.